En möbelsnickare med hjärta

Ända sedan mellanstadiets lektioner i slöjd, i en rödmålad skola bakom Jakobsbergs pendeltågsstation, har jag skapat i trä så fort jag har fått välja. Mitt namn är Arman Hashemi Damneh – det är företaget som heter H.D Hantverk.

Läs mer om vad jag erbjuder

Började i sommarstugan

Som liten snickrade jag tills tummen blödde, ute i mina föräldrars sommarstuga. För att hålla en lång historia kort skildes mina föräldrar, så jag blev av med sommarstugan och tvingades pausa snickrandet tills jag fick tillträde till grundskolans slöjdsal.

Gick S:t Martins gymnasium

På S:t Martins gymnasium med inriktning finsnickeri prövade jag många olika tekniker. Jag praktiserade på flera ställen med varierande inriktningar, bland annat hos ett par gitarrbyggare som höll till i en källare utan maskiner. Ändå skapade de helt otroliga gitarrer.

Gesällprov på Capellagården

I mitt sista år på Capellagården, Carl Malmstens skola för gestaltande arbete, ingick ett gesällprov. Under det skräddarsydde jag en humidor åt den privata medlemsklubben Cigarrklubben i Stockholm. En humidor är en förvaringslåda för cigarrer, och min fick högsta betyg i granskningen. På bilden kan du se när jag dubbas till gesäll.

Läs mer om Cigarrklubben (öppnas i ny flik)